بانک‌ها ۴برابر جمعیت ایران کارت صادر کردند

يكشنبه ، 3 شهریور 1398 ، 14:59
 طبق آمار بانک مرکزی، بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری ۳۴۲میلیون و ۹۸۲هزار کارت بانکی در قالب کارت برداشت، اعتباری، هدیه و کارت پول الکترونیک تا پایان خرداد ماه صادر کرده‌اند.

به گزارش بانکی دات آی آر به نقل از تسنیم، تازه‌ترین گزارش‌های آماری اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی از تعداد کل کارت‌های صادرشده توسط شبکه بانکی کشور تا پایان خرداد ماه 98 نشان می‌دهد که بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری 342 میلیون و 982 هزار کارت بانکی در قالب کارت برداشت، اعتباری، هدیه و کارت پول الکترونیک تا پایان خرداد ماه صادر کرده‌اند.

با این حساب و توجه به جمعیت 80میلیونی ایران می‌توان گفت که هر ایرانی حداقل 4 کارت بانکی در جیب دارد.

در  این گزارش آمار سه‌ماهه ابتدایی سال جاری در بخش‌های کارت برداشت، کارت اعتباری، کارت خرید یا هدیه و کارت‌های پول الکترونیک در دو قسمت استان تهران و سایر استان‌ها منتشر شده است؛ البته این آمار درحالی منتشر شده که گزارش اعلامی برخی بانک‌ها از جمله انصار، ایران‌زمین، توسعه صادرات، تجارت، پارسیان و پست بانک ایران در خصوص تعداد کارت‌های بانکی به‌روز نبوده و متعلق به سال‌های گذشته است.

* بانک سپه رکورد‌دار بیشترین کارت برداشت

بر اساس گزارش منتشرشده از سوی اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی تا پایان خرداد ماه بالغ بر 228 میلیون و 795 هزار و 831 کارت بانکی از نوع برداشت در شبکه بانکی صادر شده که بانک سپه با تعداد 38 میلیون و 528 هزار و 716 کارت، بیشترین صدور کارت برداشت میان بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری کشور را داشته و بانک‌های ملی ایران، ملت، صادرات و کشاورزی در رده‌های بعدی قرار دارند؛ از سویی دیگر بانک خاورمیانه کمترین تعداد کارت برداشت را در شبکه بانکی صادر کرده است.

استان تهران: آمار منتشرشده از صدور کارت برداشت در استان تهران حاکی از آن است که در پایتخت بالغ بر 43 میلیون و 480 هزار و 415 کارت بانکی توسط شبکه بانکی صادر شده که از این میان بیشترین سهم از کارت‌های بانکی صادره متعلق به بانک‌های سپه، ملی و ملت است.

سایر استان‌ها: آمار نشان می‌دهد در سایر استان‌های ایران در حدود 183 میلیون کارت بانکی صادر شده که بانک سپه، ملی و ملت بیشترین کارت صادرشده را در اختیار خود دارند.

* صدور بیش از 2میلیون کارت اعتباری/ بانک ملت بیشترین کارت اعتباری را صادر کرد

بر اساس گزارش منتشرشده از سوی اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی تا پایان خرداد ماه بالغ بر دو میلیون و 687 هزار و 721 کارت بانکی از نوع اعتباری در شبکه بانکی صادر شده که بانک ملت با تعداد یک میلیون و 213 هزار و 20 کارت، بیشترین صدور کارت اعتباری میان بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری کشور را داشته است.

استان تهران: آمار منتشرشده از صدور کارت اعتباری در استان تهران حاکی از آن است که در پایتخت بالغ بر 592 هزار و 308 کارت بانکی اعتباری توسط شبکه بانکی صادر شده که از این میان بیشترین سهم از کارت‌های اعتباری صادره متعلق به بانک‌های ملت، پارسیان و سپه است.

سایر استان‌ها: آمار نشان می‌دهد در سایر استان‌های ایران در حدود دو میلیون و 687 هزار کارت بانکی از نوع اعتباری صادر شده که بانک سپه، ملی، و ملت بیشترین کارت صادرشده را در اختیار خود دارند.


*کارت‌های پول الکترونیک

این گزارش حاکی است که بالغ بر یک میلیون و 978 هزار کارت پول الکترونیک توسط بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری در دوره مورد بررسی صادر شده که حدود 374 هزار کارت در استان تهران و یک میلیون و 604 هزار کارت بانکی نیز به سایر استان‌ها ارتباط دارد؛ لازم به ذکر است که عمده بازار کارت پول الکترونیک در اختیار بانک ملت است.


* بانک ملی، رکورددار صدور کارت هدیه

جدیدترین گزارش بانک مرکزی در خصوص کارت‌های بانکی نشان از صدور بالغ بر 109 میلیون و 519 هزار و 847 کارت خرید یا هدیه در سطح کشور توسط شبکه بانکی دارد که بانک ملی ایران با صدور 24 میلیون و 976 هزار کارت هدیه در رتبه نخست این جدول قرار گرفته و پس از آن نیز بانک‌های پارسیان و سپه قرار دارند.

استان تهران: آمار منتشرشده از صدور کارت خرید یا هدیه در استان تهران حاکی از آن است که در سطح استان تهران بالغ بر 48 میلیون و 687 هزار و 368 کارت بانکی اعتباری توسط شبکه بانکی صادر شده که از این میان بیشترین سهم از کارت‌های هدیه صادره متعلق به بانک‌های پارسیان، سپه و ملی است.

سایر استان‌ها: آمار نشان می‌دهد در سایر استان‌های ایران در حدود 60 میلیون و 832 هزار کارت بانکی خرید یا هدیه صادر شده که  بانک ملی با حدود 17 میلیون صدور کارت هدیه بیشترین سهم از این بازار را در شهرستان‌ها داشته است.

► نشان ویژه «داوود رشیدی» با حمایت بانک صادرات ایران به هنرمندان برگزیده اهدا می‌شود
درج سودهای ۲۰ درصدی در سپرده های بانکی! ◄

مطالب مرتبط

سقف روزانه تراکنش‌های بانکی چقدر است؟

بر اساس اعلام بانک مرکزی، سقف انتقال وجه روزانه کارت به کارت در خودپردازها، موبایل بانک و اینترنت بانک، ۱۰ میلیون تومان و در نرم‌افزار‌های پرداخت به پنج میلیون تومان می‌رسد.


بر اساس اعلام بانک مرکزی، سقف انتقال وجه روزانه کارت به کارت در خودپردازها، موبایل بانک و اینترنت بانک، ۱۰ میلیون تومان و در نرم‌افزار‌های پرداخت به پنج میلیون تومان می‌رسد.

به گزارش آرمان ملی آنلاین، طبق اعلام بانک مرکزی، سقف تراکنش بانکی روزانه بسته به نوع انجام عملیات تراکنش از پنج تا ۴۰۰ میلیون تومان متغیر است. همچنین سقف خرید روزانه از طریق دستگاه خودپرداز از ۵۰ میلیون برای هر کارت تا ۲۰۰ میلیون تومان برای تمام کارت‌های هر فرد متغیر است.

ایسنا نوشت: بر اساس اعلام بانک مرکزی، سقف انتقال وجه روزانه کارت به کارت در خودپردازها، موبایل بانک و اینترنت بانک، ۱۰ میلیون تومان و در نرم‌افزار‌های پرداخت به پنج میلیون تومان می‌رسد.

همچنین، سقف خرید روزانه از طریق درستگاه‌های کارتخوان با یک کارت ۵۰ میلیون تومان و با تمام کارت‌های هر فرد تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان مجاز است.

علاوه بر این، سقف انجام تراکنش و عملیات انتقال وجه از طریق ساتنا و پایا به صورت غیر حضوری ۲۰۰ میلیون تومان و به صورت حضوری در شعب بانکی ۴۰۰ میلیون تومان است. همچنین، سقف مبلغ انتقال ساتنا در شعب بانکی با ارائه مستندات، بدون محدودیت است.

گفتنی است؛ حداکثر برداشت وجه در خودپرداز‌ها برای هر کارت بانکی مانند گذشته ۲۰۰ هزار تومان است.

خرج 205 هزار میلیاردتومانی برای فروکش التهاب بازار بین بانکی+ نمودار

نرخ بهره بین بانکی که مهمترین نرخ بهره برای سیاست‌گذار پولی است در هفته منتهی به 12 اردیبهشت همانند دو هفته گذشته خود....


اقتصادنیوز: نرخ بهره بین بانکی که مهمترین نرخ بهره برای سیاست‌گذار پولی است در هفته منتهی به 12 اردیبهشت همانند دو هفته گذشته خود در کانال 23.5 درصد باقی مانده و با کاهشی بسیار جزئی مواجه شده است.

به گزارش اقتصادنیوز، این درحالیست که میزان تزریق اعتبار توسط بانک مرکزی در بازار باز نیز که یکی از ابزار کنترل نرخ بهره است، از مرز 205 همت در هفته گذشته فراتر رفته و اعتبارگیری قاعده مند شبکه بانکی در حدود کمتر از 3 همت رقم خورده است. چکیده این موارد می‌تواند به معنای فروکش کردن التهاب تقاضای بانکی در ازای تزریق 205 همتی به بازار باز باشد.


جزئیات نرخ بهره بین بانکی در هفته گذشته

بر اساس آمارهای منتشر شده از بانک مرکزی نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 12 اردیبهشت 1403 معادل 23.5 درصد اعلام شده است که در مقایسه با دو هفته گذشته خود از ثبات نسبی برخوردار بوده است. این درحالیست که در اواخر سال 1402 و ابتدای 1403 نرخ بهره بین بانکی که به نوعی قیمت توافقی استقراض منابع مالی بین بانک‌ها به شمار می‌آید، با التهاب بازارها در نتیجه مسائل مربوط به آخر سال با افزایش مواجه شده بود و در اولین هفته فروردین معادل 23.62 درصد به ثبت رسید.


بر اساس گزارش اکوایران، به‌طور کلی بانک‌ها نیز مانند اشخاص حقیقی می‌توانند در صورت نیاز به منابع مالی از یکدیگر به مدت 24 تا 48 ساعت استقراض کنند. نرخ بهره این عملیات نیز به صورت شناور در یک کانال مدیریت شده توسط بانک مرکزی شکل می‌گیرد. با توجه به اینکه نرخ بهره بین بانکی مهمترین نرخ بهره در اقتصاد تلقی می‌شود، سیاستگذار پولی عموما با هدف کنترل نرخ بهره با استفاده از ابزاری مانند عملیات بازار باز و اعتبارگیری قاعده‌مند اقدام به دخالت غیرمستقیم در روند تغییرات نرخ بهره می‌کند.


فروکش التهاب در بازار بین بانکی در ازای تغذیه 205 همتی از بازار باز

بر اساس مطالعات، تغییرات نرخ بهره تابع فشار مازاد تقاضا در بازار بین بانکی است که بر اساس آن هرگاه مازاد تقاضا افزایش یابد فشارها در جهت بالاتر رفتن نرخ بهره شکل می‌گیرد. در مقابل هرگاه مازاد عرضه شدت بیشتری داشته باشد، بانک‌ها حاضرند در ازای نرخ بهره پایین‌تری به متقاضیان اعتبار قرض دهند و نرخ بهره کاهش می‌یابد. زمانیکه فشار تقاضا در بازار بین بانکی بالا باشد بانک مرکزی ممکن است تشخیص دهد که با استفاده از عملیات بازار باز بخشی از تقاضا را تامین کند تا فشار زیادی بر نرخ بهره بین بانکی وارد نشود.


مشاهده می‌شود میزان تزریق اعتبار توسط بانک مرکزی در بازار باز از ابتدای 1403 تا تاریخ مورد بررسی، حجم بالایی داشته است و در هفته اخیر به بیش از 205 همت که به نوعی سقف تاریخی محسوب می‌شود رسیده است. در مقابل اعتباردهی قاعده‌مند بانک‌ها از بانک مرکزی کاهش یافته که به نوعی می‌تواند نشان‌دهنده بازگشت آرامش به بازار بین بانکی در ازای تزریق اعتبار 205 همتی به بازار باز باشد

بنر